top of page
  • S. G.

Rusi ponovo prijete: Medvedev kazao da će cijela Ukrajina gorjeti, nije isključio ni upotrebu nuklea

Rusi ponovo prijete: Medvedev kazao da će cijela Ukrajina gorjeti, nije isključio ni upotrebu nuklearke

Medvedev i Putin [EPA | EFE]

Bivši ruski predsjednik Dmitri Medvedev rekao je da će isporuka naprednijeg američkog oružja Ukrajini samo izazvati dodatne udare Rusije, a mogla bi izazvati i nuklearni odgovor.


"Gorjet će cijela Ukrajina koja ostaje pod vlašću Kijeva", kazao je Medvedev u pisanom intervjuu s novinarkom Nadanom Fridrikhson.


Ona je upitala Medvedeva, koji je kao zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti postao jedan od najistaknutijih "jastrebova" nakon ruske invazije na Ukrajinu, bi li upotreba oružja većeg dometa mogla natjerati Rusiju na pregovore s Kijevom.


"Rezultat će biti upravo suprotan. Samo moralne nakaze, kojih ima dovoljno i u Bijeloj kući i na Kapitolu, mogu to tvrditi", odgovorio je Medvedev.


Pentagon je jučer saopštio da je nova raketa dvostruko većeg dometa od dosadašnjih u paketu američke vojne pomoći Ukrajini vrijednom 2.175 milijardi dolara.


"Ne postavljamo si nikakva ograničenja i ovisno o prirodi prijetnji, spremni smo koristiti sve vrste oružja. U skladu s našim doktrinarnim dokumentima, uključujući Osnove nuklearnog odvraćanja", rekao je Medvedev.

 

(c) 2023, Klix.ba

Comments


Featured Review
Tag Cloud
bottom of page