top of page

Ubijen Palestinac u jevrejskom naselju na okupiranoj Zapadnoj Obali


Vojska je navela da je Palestinac pokušao da izbode jednog stanovnika naselja Teneh Omarim i da ga je ubio naoružani civil.


Od početka godine došlo je do porasta nasilja na Zapadnoj obali (EPA)


Palestinac je ubijen danas na okupiranoj Zapadnoj obali nakon što je ušao u jevrejsko naselje i pokušao da izbode jednog tamošnjeg stanovnika, saopštila je izraelska vojska, prenosi Tanjug. Vojska je navela da je Palestinac pokušao da izbode jednog stanovnika naselja Teneh Omarim i da ga je ubio naoružani civil. Palestinsko ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je ubijen 28-godišnji Palestinac Alaa Qissaya. Na snimcima sigurnosnih kamera sa lokacije vidi se Palestinac kako se uvlači ispod kapije i ulazi u naselje držeći nož.

Na snimku se ne vidi navodni pokušaj uboda nožem ili pucanj na Palestinca, prenio je AP. Porast nasilja

Incident se dogodio dok su Jevreji slavili Shavuot, praznik kojim se obilježava dan kada je Tora data Mojsiju na gori Sinaj u Egiptu.

Najmanje 113 Palestinaca ubijeno je ove godine na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalemu, od kojih su gotovo polovina pripadnici naoružanih militantnih grupa, prema podacima AP-a.

U palestinskim napadima na izraelske ciljeve u tim oblastima ubijeno je 20 ljudi od početka godine. Oko 700.000 Izraelaca sada živi u naseljima na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalemu.


 

(c) 2023, Al Jazeera Balkans

Comments


Featured Review
Tag Cloud
bottom of page