top of page
  • V.K.

Medvedev nakon raketnih napada u Ukrajini: Prva epizoda je završena, bit će ih još

Nekadašnji predsjednik Rusije i aktuelni zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev oglasio se nakon niza raketnih napada koje je ruska vojska izvršila danas na teritoriji Ukrajine te je raketiranja nazvao samo jednom u nizu epizoda.


Dmitrij Medvedev (Foto: Kremlin.ru)


U obraćanju na zvaničnom Telegram kanalu Medvedev je rekao kako je Ukrajina, tačnije vlast u ovoj državi, postala direktna prijetnja Ruskoj Federaciji.


"Prva epizoda je završena. Bit će i drugih. Iznijeću svoj stav. Ne mogu, a da to ne spomenem sada. Ukrajinska država u svojoj sadašnjoj konfiguraciji predstavljat će stalnu, direktnu i jasnu prijetnju Rusiji", rekao je Medvedev.


Također, poručio je kako cilj Rusije u narednom periodu mora biti proširen i jasan.


"Pored zaštite našeg naroda i granica naše države, cilj naših budućih akcija, po mom mišljenju, treba da bude potpuna demontaža političkog režima Ukrajine", zaključio je Medvedev.


Dmitrij Medvedev se oglasio i ranije tokom dana kada je komentirao eksploziju na Krimskom mostu koja se dogodila 8. oktobra te je rušenje dijela mosta definirao kao teroristički akt.


"Rusija jedino može odgovoriti na ovaj zločin direktnim ubijanjem terorista, kao što je to slučaj drugdje u svijetu. To je ono što građani očekuju", rekao je Medvedev, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

 

(c) 2022, Klix.ba

Comments


Featured Review
Tag Cloud
bottom of page