top of page
  • V.K

Novi stravični zločini u Ukrajini: U Izjumu pronađena masovna grobnica s 440 tijela

Ukrajinski zvaničnici saopćili su kako je vojska i policija nakon oslobađanja Izjuma pronašla masovnu grobnicu u kojoj se nalazilo 440 osoba.


Izjum nakon odlaska ruske vojske [EPA-EFE]


Glavni policijski istražitelj za regiju Harkov Sergej Bolvinov izjavio je kako će sva tijela biti ekshumirana i podvrgnuta forenzičkom ispitivanju kako bi se prikupili dokazi o ratnim zločinima ruske vojske.


"Mogu reći da je ovo jedna od najvećih grobnica u jednom oslobođenom gradu. 440 tijela je zakopano na jednom mjestu", rekao je Bolvinov.


Također, govorio je i o tome kako su žrtve ubijene.


"Znamo da su neki strijeljani, neki su poginuli od granata ili mina, a neki i od zračnih udara. Također, imamo informacije da dosta tijela još nije identifikovano", poručio je policajac.


Na kraju razgovora za Sky News, opisao je i svoja osjećanja nakon otkrića.


"Za mene je to bilo posebno šokantno i užasno. Ovo su zločini protiv čovječnosti i to ne bi trebalo postojati u civiliziranom svijetu 2022. godine. Ovo je užasna priča iz bilo kojeg ugla. Uvjeren sam da će zlo biti kažnjeno", zaključio je Bolvinov.

 

(c) 2022, Klix .ba

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novi-stravicni-zlocini-u-ukrajini-u-izjumu-pronadjena-masovna-grobnica-s-440-tijela/220915152

7 views
Featured Review
Tag Cloud
bottom of page